Komemorativni skup u povodu smrti Šefike Korkut-Šunje

Komemorativnim skupom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici danas su se od prvakinje drame, glumice Šefike Korkut-Šunje oprostili članovi njene porodice, prijatelji, saradnici i poštovaoci pozorišne umjetnosti. Sjećanja na njena brojna glumačka ostvarenja i predstave u kojima je igrala ovom prilikom evocirali su Hasan Džafić, pozorišni dramaturg, glumice Ermina Nišić, Faketa Salihbegović Avdagić i Lana Delić.

“Naša „teta Šefika“ bila je neko ko nas je dočakao pri dolasku u ansambl svojom toplinom i široko otvorenog srca prihvatajući nas kao mlade kolege, radeći sa nama i režirajući i predstave za djecu, a mi smo uvijek jedva čekali da radimo sa njom i iznova učimo i da sazrijevamo u saradnji sa njom kao iskusnijom glumicom”, sjećanja su Miroljuba Mijatovića, direktora BNP-a u Zenici.

“Dragu Šefiku ću zapamtiti po njenom smijehu, po njenim dobrim predstavama i po posebnoj razigranosti iza pozornice”, rekla nam je glumica Sabina Kulenović, iskazujući joj zahvalnost na svemu.

Posljednji apaluz upućen Šefiki Korkut Šunje na daskama, koje su joj „život značile“ i svemu onome što je dala na njima, bio je i zadnji oproštaj od nje na komemorativnom skupu u BNP u Zenici.

Dženaza je obavljena danas na gradskom groblju Crkvice. (V.J.)