Kasumović: Ne pravim stranku za sebe nego za građane Bosne i Hercegovine

Za subotu, 19. februara najavljena je osnivačka Skupština Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad.

Nakon što je podržao na prethodnim lokalnim izborima Zeničku inicijativu, na ovaj način aktuelni gradonačelnik Zenice ulazi u novi politički projekat.

„Pitajte građane Zeničko-dobojskog kantona, pitajte građane Zenice, ovu kriminalnu vlast bez mene niko ne može skinuti, to vam je jasno. Zato sam bio spektakularno hapšen, zato sam bio spektakularno pritvoren samo zato što oni znaju da ja jedino mogu skinuti tu vlast. Ja nemam nikakvih političkih ambicija. Gospodin Izetbegović mi je nudio šta god sam htio, ali ja sam odbio. Bio sam sve u ovoj državi, nemam potrebe, ali želim da promjenim. Ovo je sada kriminalna vlast. Ponavljam, imate kriminalan MUP koji snimke briše neće da pokaže šta rade i da dalje ne govorim. Ja smatram da ta omladina treba moje ime iskoristiti i ne pravim ja stranku nego pravim za građane Bosne i Hercegovine, za omladinu. Tu neće biti nikakvih zvučnih imena, mladi, oni su se do sada pokazali i oni samo žele moje ime da iskoriste, a ja ću biti tu do kraja izbora, a onda ću isto kao što je Mladen Ivanić uradio, otići za počasnog predsjednika, a neko od ove omladine će preuzeti. Dok takvi ne dođu ljudi, ti novi, nema nama napretka”, rekao je Fuad Kasumović.

Osnivačka Skupština Bosankohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad zakazana je u Bosankom narodnom pozorištu sa početkom u 19 sati.  (N.G.)