Rukometaši Čelika učestvovali na turniru u Sarajevu

Nastavak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever, ekipa Čelika dočekuje na prvom mjestu i sa ambicijama da izbori plasman u Premijer ligu.

U pauzi prvenstva uprava i stručni štab ulažu maksimalne napore da obezbjede što bolje uslove za trenažni proces i da pojačaju ekipu. Tokom vikenda Čelik je učestvovao na Memorijalnom turniru Goran Čengić u Sarajevu. U prvoj utakmici zeničani su u produžecima poraženi od sarajevske Bosne sa 34:29. U drugom meču protiv Goražda zenički ligaš je izgubio rezultatom 41:35. Povrede na turniru zaradili su Faris Rujanac i Amar Kobilica.

„Tužan sam što smo na ovom turniru ”zaradili” povrede igrača. Takođe, žao mi je što se utakmica ovako završila, jer smo bili bolji i nadigrali smo odliču ekipu RK Bosne u regularnom dijelu utakmice, ekipu u kojoj je oko pola tima sastavljeno od odličnih bivših i sadašnjih reprezentativaca BiH i odličnih rukometnih znalaca. Inače, što se nas tiče, vidio sam koliko možemo i šta možemo i dalje nastavljamo sa žestokim radom i treniranjem„ rekao je nakon  utakmice trener Čelika Ljubomir  Filipović.

Zbog povreda u Sarajevo nisu putovali Amir Došić, Ajdin Starčević, Mirza Dervenčić i Mirsad Čelenka.