Zeničanin Vedad Karić najbolji biciklista u 2021. godini

Upravni odbor Biciklističkog saveza BIH za najboljeg biciklistu u prošloj 2021. godini proglasio je Vedada Karića, člana Biciklističkog kluba Rotacija Spin iz Zenice.

Ovo priznanje zeničkom biciklisti dodijeljenoje  na osnovu rezultata iz prošle sezone. Vedad je višestruki prvak BIH u biciklizmu a osvajač je i međunarodnih medalja. Proteklu sezonu okončao je kajem godine osvajanjem drugog mjesta na Balkanskom drumskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu. Vedad Karić je početkom avgusta osvojio medalju i na Balkanskom MTB prvenstvu i na taj način postao prvi biciklista u državi koji je objedinio medalje sa Balkanskog prvenstva u obje discipline.

„Obzirom da sam u šest disciplina bio državni prvak, tu su još dvije medalje na balkanskim prvenstvima, kako na MTB tako i na drumu. Vjerujem i nadam se da je ta nagrada koju sam dobio od Biciklističkog saveza stigla u prave ruke. Pripreme za narednu sezonu počeo sam prije dva mjeseca. Danas sam vozio na relaciji Zenica-Vlašić i nazad. Kako se vrijeme proljepšalo možemo već trenirati i vani. Mislim da ću kroz nekih 15 do 20 dana podignuti formu kako bi mogao nastupiti na jako kvalitetnim utrkama koje mi slijede“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vedad Karić, najbolji bh. biciklista.

Krajem februara Vedad Karić putuje u Istru gdje će se zadržati 15 dana i gdje će voziti 7 utrka.

„Nakon toga imaću svaki vikend utrke u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji. Sve su to kategorisane utrke. Moji ciljevi u ovoj sezoni su prvenstveno Mediteranske igre u Alžiru u julu i naravno Evropsko prvenstvo u Minhenu“, izjavio je Vedad Karić.

U Biciklističkom klubu Rotacija Spin u ovogodišnjoj sezoni mnogo se očekuje i od mlađih biciklista. Naročito juniora Amera Agića, kojem bi ova godina trebala  biti izuzetno uspješna. (M.P.)