Šest medalja za karatiste “Perfekta” na turniru u Sarajevu

Karate klub Perfekt iz Zenice je učestvovao na Karate kupu „Baščaršija 2022“ u Sarajevu, koji je prvi turnir u 2022. po kalendaru aktivnosti Federalnog karate saveza.

Turnir je okupio preko 700 takmičara sa preko 800 prijava iz 65 klubova iz  Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BIH. U takmičarskom dijelu nastupilo je 7 članova Karate kluba Perfekt, koji su osvojili 6 medalja.

Medalje u katama su osvojile Sarah Mlivić, Ema Suljić, Tea Rašić  i Amna Kadragić, a u borbama medalje su osvojile Rania Tatarević i Merjem Bošnjak, koje su pokazale izuzetnu borbenost, znanje i kvalitet, kao i ogroman potencijal.

Ekipu kluba su predvodili licencirani treneri i majstori karate Ivana Džanković (crni pojas 1.DAN) i glavni trener kluba Nermin Bošnjak ( crni pojas 5.DAN). Uporedo sa takmičarskom ekipom u Karate klubu Perfekt nastavlju svakodnevne treninge sa djecom u sali kluba u Robnoj kući Bosna na prvom spratu. Narednog  vikenda ekipa Karate kluba Perfekt putuje u Tuzlu gdje će učestvovati na turniru  „Valentinovo Open“, kao i krajem februara „TK OPEN 2022“. (M.P.)