Stanje na putevima: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Zenica, Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanski Petrovac, Livno-Drvar i Glamoč-Mliništa.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, do sutra (07.02.) do 06 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.