Stonoteniseri zeničke Mladosti napadaju titulu prvaka BiH

Stonoteniseri zeničke Mladosti prvi dio sezone u Premijer ligi završili su sa maksimalnim učinkom od 11:0 u pobjedama i 22 poena.

Drugi dio takmičenja startaju sa prve pozicije i dva boda više od aktuelnog šampiona ekipe Mostara. Polusezonu će otvoriti duplim programom. Narednog vikenda gostuju u Tuzli gdje se sastaju sa ekipama Kreke i Lukavca. Oba tima su iz donjeg dijela tabele i objektivno su slabiji od zeničkog ligaša. U oba meča pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

„U nastavku lige gostujemo u nedjelju 6. februara kod ekipa Kreka i Lukavac. Nadamo se sigurnim pobjedama, s obzirom da s tim ekipama nismo uglavnom imali problema u prvom dijelu. Što se tiče prvog dijela mi smo zadovoljni sa rezultatima. Iskoristili smo pauzu da se odmorimo a nakon novogodišnjih praznika nastavili smo sa trenažnim procesom“, izjavio je za Zenicainfo.ba Edin Konjić, član STK Mladost.

Mladostaši planiraju zadržati prvo mjesto na tabeli kako bi imali što bolju startnu poziciju u play offu za prvaka.

„Prva pozicija donosi i prednost domaćeg terena, a naravno dobro je i zbog samopouzdanja u ekipi. Nadamo se da ćemo osigurati prvu poziciju i onda u play offu uz pomoć domaćeg terena i publike i povoljnih epidemioloških mjera uspjeti izboriti prvu tilulu prvaka BIH u stonom tenisu“, uvjeren je Edin Konjić.

Stonoteniski klub Mladost je stoposto domaći zenički „proizvod“. Već nekoliko sezona igraju u standardnom sastavu Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović.

Ligaški dio Premijer stonoteniske lige BiH završava se u aprilu dok play off za prvaka starta početkom maja. U trku za prvaka ulaze četiri prvoplasirane ekipe na tabeli.(M.P.)