U Zenici sa radom počela Art soba za glumu

Nedavno je u Zenici počela sa radom Art soba za glumu, projekat Lane Delić, dugogodišnje zeničke glumice koji ima za cilj vratiti djeci istinske vrijednosti a prvenstveno igru te da umjesto virtualne žive svoju stvarnost.

Imala sam potrebu novim generacijama približiti naše odrastanje kada smo imali bezbroj mogućnosti na kultnim scenama u Zenici, prvenstveno ovdje mislim na scene Preporoda i HKD-a“, pojašnjava na početku Lana.

Art soba krenula je sa radom prije mjesec dana i to kao sekcija glume. Namjera je, kako kaže naša sagovornica, oživjeti scenu HKD-a te da u skorije vrijeme na jednom mjestu imamo i Art sobu za gitaru, solo pjevanje itd.

Art soba namijenjena je za djecu od sedam do 18. godina mada imamo mlađe ali i starije djece. Pozitivno smo iznenađeni velikim odzivom mladih. Na našim sekcijama bavimo se glasom, artikulacijama kako bi djeca bez obzira da li će se u budućnosti baviti glumom moći izaći i prezentovati svoje radove bez obzira čime će se baviti. Suština ovoga a i moja želja jeste da djecu odvojim od telefona i od virtuelnog svijeta. Nove članove primamo i dalje i naša su vrata otvorena“, dodaje Lana Delić. (B. D.)