BZK “Preporod” objavljuje konkurs za najbolji likovni i literarni rad povodom Dana nezavisnosti BiH o temi Bosna i Hercegovina – naša jedina domovina

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, gradsko društvo Zenica objavljuje konkurs za najbolji likovni i literarni rad povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, o temi Bosna i Hercegovina – naša jedina domovina.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Zenice:

– učenici od 1. do 5. razreda osnovne škole radit će likovni

-učenici od 5. do 9. razreda pisat će poetski

-učenici srednje škole pisat će prozni rad o temi Konkursa

Stručni žiriji odabrat će po tri najbolja rada u svakoj od kategorija. Organizator će osigurati novčane i druge prigodne nagrade za najuspješnije učesnike.

U koverti u kojoj će biti rad, učesnici treba da dostave i sljedeće podatke:

Ime i prezime autora/ice, broj telefona, razred/odjeljenje i naziv škole.

Pisani radovi ograničeni su na tri stranice (stotinu redova teksta), font: Times New Roman, veličlina fonta: 12. Likovni radovi treba da budu urađeni drvenim bojicama ili u tehnici akvarel.

Radovi treba da stignu do 18. februara 2022. godine na adresu:

BZK „Preporod“ Zenica, (ZA KONKURS),

Poštanski pretinac br. 33

BH POŠTA

72000 Zenica

Rezutati će biti objavljeni i nagrade uručene na programu koji će biti organizovan povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Domu BZK „Preporod“ u Zenici.

Nagrađeni i dio ostalih uspješnijih radova bit će objavljeni u posebnoj publikaciji povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.