Šaroliko, inovativno i nezaboravno na 11. Zenica Meetup-u

Sinoćnji, 11. po redu Zenica Meetup, bio je izvor pozitivne energije, topline, solidarnosti i prijenosa znanja na jednom mjestu.

Nakon uvodnog obraćanja i predstavljanja dnevnog reda od strane našeg predstavnika Safeta Kubata, predstavljeni su i govornici bez kojih ovaj Meetup ne bi bio ovako poseban.

Prisutnima se obratila i predstavnica Gradske uprave – gđa. Maša Škrbić, koja je predložila da pri dodjeli nagrada i javnih priznanja Grada Zenica, bude dodijeljena i posebna zahvalnica za predstavnike/ce zeničke dijaspore.

U daljem odvijanju sastanka, prisutni su imali priliku čuti inspirativnu priču Dijane Muminović, Zeničanke koja je nakon povratka iz Amerike osnovala Školu fotografije u Zenici. Njena priča izazvala je oduševljenje kod svih prisutnih. Nakon Dijanine priče, iz Amerike smo virtuelno otišli u Japan, a naša Elma Kablar prisutne je detaljnije upoznala sa organizacijom prve trail trke. Ova priča izazvala je veliko interesovanje i želju za pružanjem podrške.

Da naše sinoćnje druženje bude upotpunjeno, zaslužan je direktor i-dijaspore, gospodin Nikola Burić, koji je prisutne na Meetupu upoznao sa  mogućnostima koje pruža projekat pod nazivom “BALKAN COOP” pomoću kojeg organski proizvodi iz Zenice mogu dospjeti na svjetsko tržište. Upravo ova tema, izazvala je veliku zainteresovanost, kao i osjećaj ponosa.

Da je ovo noć koja se ne zaboravlja, potvrđeno je i razmjenom mišljenja o drugim temama: cirkularnoj ekonomiji,  zadrugama, solarnoj energiji, tansformativnim pristupima, i mnogim drugim temama.

Zbog velike zainteresovanosti, dogovoren je i poseban sastanak u vezi trail trke, kao i Škole fotografije kako bi se dogovorilo na koji način inkorporirati trail trku i Školu fotografije. Sami kraj našeg 11. Meetupa, začinio je gospodin Vrškić, koji je predložio da za vrijeme trajanja trke, uživo bude održan 13.-ti Zenica Meetup, što je izazvalo erupciju pozitivnih reakcija.

Uzimajući u obzir sve teme, priče, ideje i emocije, prvi ovogodišnji Zenica Meetup nije mogao bolje proći. Nadamo se da će svaki sljedeći biti jednako uspješan, i da će Zenica Meetup-i tradiocionalno postati mjesto okupljanja Zeničana i Zeničanki iz dijaspore koji žele raditi na unapređenju Zenice.

https://www.i-platform.ch/bhs

zenica.ba