Taekwondo klub Zenica učestvuje na seminaru i obuci za trenere

Dana 22. i 23. januara pri organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine u hotelu Hills u Sarajevu održava dvodnevni trenerski i sudački seminar te polaganje za crne pojaseve.

Ispred našeg kluba na trenerskom seminaru prijavljeni su sljedeći treneri: Emir Skopljak, Kenan Kulalić, Ishak Skopljak, Haris Mujkanović i Eldar Đulan.

Glavnu riječ ovog seminara ovaj put vodit će olimpijski trener Dragan Jović Gale koji je sa olimpijskih igara donio 4 medalje za svoju državu te je proglašen najboljim trenerom 2021. godine u svijetu.

Pored Galeta predavanje je održao i Emir Duranović na temu sistem prijava na tkd x, Danijel Bursać na temu parataekwondo, Petra Orlović tehnike i praktični rad, a sutra će Belmir Berberović održati predavanje na temu suđenja.

Pored trenerskog seminara naš trener i predsjednik kluba Emir Skopljak bit će kao i do sad član komisije za ispitivanje za crne pojaseve.

Dosta dobar i poučan seminar na kojem će naši treneri proširiti svoje znanje te ih adekvatno prenijeti na članove našeg kluba.

Sljedeća aktivnost našeg kluba bit ce već u februaru i to nastup na turniru Kakanj Open 2022.

Taekwondo klub Zenica