ZENICA: Uspješna sportska godina za Taekwondo akademiju Jale

Taekwondo akademija Jale iz Zenice uspjela je opstati na sportskoj sceni i pored velikih problema i ograničenja izazvanih pandemijom korona virusa.

U 2021. godini za najveći uspjeh izdvajaju nastup mlade Adine Kobilica na Međunarodnom turniru G1 u Sarajevu, na kojem je zenička takmičarka osvojila bronzanu medalju u kadetskoj konkurenciji.

Zbog pandemije korona virusa nismo uspjeli realizovati sve aktivnosti, to jest sportski program. Prošle godine naša akademija je učestvovala na šest turnira, gdje smo ostvarili zapažene rezultate. Naša Adina Kobilica, naša kadetkinja koja je bila izabrana i za sportistkinju grada u svojoj kategoriji. Ta djevojčica  je učestvovala na G1 turniru u Sarajevu. U polufinalu je poražena od predstavnice iz Sarajeva i osvojila je treće mjesto. Za nas je ta bronzana medalja jako bitna. Ona je osvojena na G1 turnir koji je jedan od najjačih turnira u taekwondou. Zbog pandemije na ostalim turnirima smo učestvovali sa manjim brojem takmičara”, izjavio je Jasmin Mujanović, trener TA Jale.

Jasmin Mujanović

Taekwondo akademija Jale će ove godine u sklopu obilježavanja vrijednog jubileja 20 godina postojanja i rada biti domaćin Federalnog prvenstva u taekwondou koje će se održati u Zenici 4. aprila.

Ove godine smo planirali organizovati jedno prvenstvo ovisno što budemo dobili od taekvando saveza BiH. Hoće li to biti državno ili federalno prvenstvo ili možda Kup BiH saznaćemo brzo. To ćemo organizovati na najvišem nivou tako da ćemo dostojanstveno obilježiti 20 godina postojanja i rada taekwondo akademije Jale. Nadam se da ćemo poslati jednu poruku da klubovi mogu opstati ukoliko žele iako imamo dosta problema vezanih za pandemiju“, optimista je Jasmin Mujanović, trener TA Jale.

Akademija Jale trenutno okuplja oko 100 članova, uglavnom uzrasta od pet do 15 godina. U ovoj godini u dvorani Međunarodne škole na Bilmišću  planiraju realizovati projekat taekvando škole „Kids“ za najmlađe. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba