Obrvan: Očekujemo da ćemo kvalitetno prezentirati Bosnu i Hercegovinu

FOTO: vijesti.ba

Selektor i kapiten naše rukometne reprezentacije Ivica Obrvan i Mirsad Terzić danas su na online pres-konferenciji najavili sutrašnji početak Evropskog prvenstva. 

Veliki uspjeh

– Sam plasman na EP je veliki uspjeh za nas, rekao je selektor Obrvan i dodao:

– Očekujemo da ćemo kvalitetno prezentirati Bosnu i Hercegovinu, pružimo dobre nastupe u jako teškoj grupi, sa protivnicima kao što su Švedska, Španija i Češka. Nadam se da ćemo, uprkos svim problemima koje imamo, biti u dobrom izdanju. Svakako da bismo željeli da u drugom nastupu BiH na evropskim prvenstvima zabilježimo pobjedu. To nam je jedan od ciljeva, bio bih jako sretan da u tome uspijemo. Ovog trenutka smo bez četiri igrača koji su na zadnjem testiranju bili pozitivni, očekujemo rasplet situacije s njima. Na jučerašnjem testiranju svi ostali igrači su bili negativni.

Također, i Šveđani su na zadnjem testiranju bili negativni.

Spremni smo

– Bili su u problemu s dva lijeva krila. Ali njima ako ne igra Pellas, onda igra Wanne. To je onda samo dva posto slabija ekipa ako jedan od njih izostane. Jedino da im se dogodi epidemija, pa da im nedostaje pola tima, to bi nešto značilo. Ali u ovom trenutku bi trebali nastupiti u kompletnom sastavu… Vrijedno smo trenirali, spremni smo da igramo najbolje što možemo, zaključio je Obrvan.

Utakmica BiH – Švedska na programu je sutra od 20.30 sati, uz direktan TV prenos na Arena Sport.

sport.avaz.ba