Utakmicom protiv Igmana košarkašice Čelika završavaju prvi dio uspješne sezone

Utakmicama 11. kola koje se igraju 8. januara biće zvanično završen prvi dio Prvenstva BIH u košarci za žene.

U posljednjem kolu prvog dijela košarkašice Čelika gostuju kod Igmana. Bez obzira na ishod ove utakmice u Košarkaškom ženskom klubu Čelik mogu biti zadovoljni urađenim. U 9 susreta uz jedno kolo pauze, izabranice trenera Armela Mujakovića upisale su šest pobjeda i tri poraza. Sa 15 bodova trenutno su treće na tabeli. Eventualnom pobjedom protiv Igmanki zeničke košarkašice bi potvrdile treću poziciju na tabeli, što je iznad očekivanja stručnog štaba i uprave.

„Ja sam zadovoljan urađenim u ovom dijelu lige. U posljednjem kolu igramo sa Igmanom. Iako su posljednje na tabeli to ne mora ništa da znači. Imaju dobru igračicu Šehovac koju ćemo pokušati da zaustavimo. Ja se nadam da ćemo uspjeti da ih pobjedimo i da ćemo zaključiti jednu veoma uspješnu polusezonu. Niko se nije nadao da ćemo ostvariti ovakav rezultat. Napravili smo dva kiksa protiv Feniksa u Banjaluci i žao mi je što smo izgubili ovdje protiv Play offa. Ja se nadam da ćemo u drugom dijelu uhvatiti što više pobjeda. Ako ostvarimo plasman na treće ili četvrto mjesto za play off ja bih bio presretan“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Ekipa Košarkaškog ženskog kluba Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi. U posljednjim utakmicama posebno su se istakle Suana Bašić i Dalila Bilić. Dodatni problem treneru predstavljaju povrede Arduane Delić i Sajre Huskanović.

„Zadovoljne smo prvim dijelom sezone. Imale smo dvije greške protiv Feniksa i Play offa. To su dvije utakmice koje smo mogle dobiti. Ipak zadovoljne smo. Vjerujem da će u nastavku lige ostati dobra atmosfera i da ćemo postići još bolje rezultate“, izjavila je mlada košarkašica Anida Čaušević.

U ovogodišnju sezonu u zeničkom ligašu ušli su skromnim ambicijama. Osnovni cilj je bio stvaranje kvalitetnog tima za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

„Tako je, nema nikakvog pritiska na ekipu. Nismo imali ni pred početak sezone. Bitan nam je razvoj mladih igračica. Danas nam se priključila i Amila Kozica iz Jumpera, koja je 2005 godište. Cilj nam je okupiti u Zenici sve najbolje kada je u pitanju ženska košarka i da s njima pravimo ekipu za naredne sezone“, optimista je trener Armel Mujaković.(M.P.)