Zenica Adventure: Održan novogodišnji program za djecu

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru zimskog festivala „Zenica Adventure“ danas je u Studengradu Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica upriličila novogodišnji program za djecu.

U Studengradu Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica upriličila je novogodišnji program za najmlađe, kao svojevrsni doček Nove godine.

Učešće u ovogodišnjem programu pored Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica su uzeli i Plesni studio „Shadows“, Plesni studio „Stars“, Kulturno-umjetičko društvo „Plamen“ iz Pehara i Savez izviđača grada Zenice“, navodi Miroljub Mijatović, direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Miroljub Mijatović

Ovaj program je potpuni ugođaj za mališane da uz pjesmu, ples i glumu dočekaju Novu godinu.

Program u svakom slučaju koji će biti jedan potpuni događaj za mališane. Dakle glumit ćemo, pjevat ćemo, plesat ćemo, svašta ćemo nešto raditi i ja se nadam da ćemo dočekati Djed Mraza da će uspjeti doći, da sve ono što mu se dešava unutar same današnje naše  priče će uspjeti nekako prebroditi i biti tu na radost svih naših mališana“, istakao je Mijatović.

Bit će jedan sjajan program, različit da malo djeca požele svim našim građanima sretnu Novu godinu i da uđemo u neka bolja i ljepša vremena, nego što su to bila prethodna“, kazao je za naš portal Semir Šerić Šera, trener Plesnog kluba „Shadows“. (A. S.)

Semir Šerić