FOTO: Održana novogodišnja zabava u JU “Dom-porodica” Zenica

Novogodišnja zabava upriličena je večeras u prostorijama Javne ustanove “Dom-porodica” Zenica za štićenike ove ustanove. 

Prvi dio zabave je bio posvećen maloj raji sa maskotama omiljenih crtanih likova i neizostavnim Djed Mrazom. Drugi dio zabave sa starijom djecom upotpunio je DJ Benja.

Ipak, ova priča je mnogo više od novogodišnje zabave. Iza podjele paketića, krije se jedna Zeničanka, Mirela Ajanović koja se već 25 godina bavi socijalnim radom u Londonu, gdje i živi. Radi sa djecom, a kako je i sama bila izbjeglica u jednom periodu svog odrastanja i bila odvojena od roditelja po odlasku u London, odlučila je se baviti ovim pozivom.

Ideja za ovaj događaj je realizovana uz pomoć njene prijateljice Sabine Karić, a njima dvjema ovo nije prva akcija gdje one vraćaju djeci osmijeh na lice. Svaki paketić je personalni, odnosno za svakog štićenika je s ljubavlju biran i pakovan u Londonu.

Ovo je još jedna topla priča koja pokazuje da humanost nema granica, ali i da Zeničani su uvijek poznati po dobročinstvu, što je upravo primjer i ova priča. I ne treba se zaboraviti da se dobro dobrim uvijek vraća. Glavni cilj zabave je ispunjen, a to su osmijesi i sreća na licu štićenika Javne ustanove “Dom-porodica”. (A. S.)