U Čelik junioru zadovoljni učinkom u prvom dijelu sezone

Prvi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije oba zenička ligaša završila su u vrhu tabele.

Stariji ligaš Čelik je u vrhu tabele i jesenji je šampion dok je Čelik junior na četvrtom mjestu sa 14 poena i omjerom 7 pobjeda i 5 poraza. Ekipa trenera Vladimira Zeljke jedna je od najmlađih u ligi. U prvom timu nastupaju igrači koji su rođeni 2004. i 2005. godine.

„Plasman na četvrto mjesto je sa mladom ekipom je veliki uspjeh. Prvo kolo smo izgubili kod kuće od ekipe Travnika. To nam se nije smjelo desiti. Vratili smo se pobjedom u Donjem Vakufu.N astavili smo do sedmog kola kada smo igrali sa Čelikom, gdje smo dobili gradski derbi. Sve do zadnja dva kola i porazi u Kaknju i od Jajca su nas udaljili od boljeg plasmana. Ipak za nas je i ovo ogroman uspjeh“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener ŠR Čelik junior.

Za nastavak lige Zeljko kaže da će biti veoma interesanto jer ekipe Čelika, Kaknja i Jajca najavljuju određena pojačanja. Borba za prvo mjesto će biti neizvjesna do kraja lige.

„Naravno ne smije se zaboraviti ni ekipa Čelik junioa koja će biti tu da svima pomrsi račune. Mi idemo čisto sportski da igramo i da pobjedimo što se može pobjediti“, optimista je Vladimir Zeljko.

U Čelik junioru nema pauze. U toku su završne pripreme za Međunarodni turnir prijateljstva koji će se održati od 14. do 16. januara u Areni Husejin Smajlović.

„Naš 12. po redu Handbal cup Zenica 2022 polako se približava. Objezbjedili smo dosta toga. Ako epidemiološke prilike dozvole turnir će trajati tri dana sa najavama ekipa iz Srbije, Hrvatske,Slovenije, Crne Gore i naravno BIH. Ako uslovi dozvole biće to jedan od najkvalitetnijih turnira za mlađe kategorije u regionu“, optimista je Vladimir Zeljko.(M.P.)