SDP ZENICA: Šta je sa našom krivičnom prijavom za Zenicatrans?

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Zenica traži od Tužilaštva u Zenici da proširi istragu oko predmeta Zenicatrans i na raniji period, odnosno prije 2016. godine, ukazano je na današnoj pres konferenciji.

Vijećnik ove partije u Gradskom vijeću Zenica, Elvis Alijagić je podsjetio da je SDP 20. 02. 2020. godine Kantonalnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu, kao dopunu krivične prijave protiv direktora Jusufa Borića i drugih NN odgovornih lica, pri čemu ni na kasniji akt urgencije nisu dobili odgovor.

“Dakle, naša krivična prijava je potpuno odvojena od trenutnih dešavanja i predmeta koji se vodi protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića”, dodao je Alijagić, upitavši kako je došlo do spajanja predmeta, jer se to može desititi samo ako se radi o istoj osobi.

Zbog svega navedenog, vijećnik SDP-a, Nermin Mehić je najavio podnošenje prijave Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH protiv postupajućeg tužitelja i glavne tužiteljice Tužilaštva Zenica.

– Osnovano smatramo da radnje Tužilaštva, odnosno postupajućeg tužitelja, kao i glavne tužiteljice predstavljaju eklatantan primjer kršenja odredbi Zakona o VSTV-u, rečeno je na pres konferenciji SDP Zenica.(Š.B.)