Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio donatorski ček Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uručio je danas donatorski ček predsjedniku Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Eminu Sijerčiću.

Radi se o sredstvima u iznosu od 100.000,00 KM koja su namijenjena za prevazilaženje teške socijalne situacije penzionera.

Osim ovog iznosa, tokom godine su obezbijeđena dodatna sredstva za posmrtnine. Također, podrška penzionerima je planirana i u budžetu za narednu godinu“, istakla je Sumea Mujkanović, pomoćnica Gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Emin Sijerčić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na stalnoj podršci.

Kao penzioneri osjećamo se izigrano od viših nivoa vlasti. Ova godina je posebno teška penzionerima. Udruženje je za 1100 umrlih isplatilo posmrtnine. Podrška u vidu finansijskih sredstava koju smo dobili od Grada Zenica, ali i prehrambeni paketi pomoći su nam itekako bili korisni“, istakao je Sijerčić.

Razgovarano je i o drugim mogućim načinima pružanja pomoći penzionerima u Zenici.