Upriličena dodjela darovnica Zelenog polumjeseca

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona je i ove godine obavljao kontinuirane aktivnosti na prikupljanju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao svoj udio u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje u Zenici.

Danas je upriličena dodjela darovnica na prehrambene proizvode, a za potrebe korisnika Gradske narodne kuhinje u Zenici kao i sumiranje postignutih rezultata u ovoj godini.

„Zato smo i danas pripremili nekoliko deficitarnih roba koje će za ovu priliku dobro doći. Radi se o tome da ćemo mi u okviru dvije darovnice donirati tjesteninu, rižu, ulje i začine za jelo u iznosu od 882 kg, te kontigent od 800 konzervi težine od 200 grama“ navodi predsjednik Zelenog polumjeseca, Ibrahim Hadžimuhović.

Danas će izvršiti donaciju vrijednu preko tone prehrambenih proizvoda. Time Zeleni polumjesec nastavlja svoj kontinuirani rad i želi da se privede kraju uspješan projekat koji traje tokom ove godine. Ističu i  da žele da obroci u Gradskoj narodnoj kuhinji budu što kvalitetniji, a korisnici zadovoljniji. Tokom godine vršili su brigu i zaštitu o 330 socijalno najugroženijih članova Zelenog polumjeseca, te su im u 3 navrata dodijelili pakete s prehrambenim proizvodima. Posebno mjesto u njihovim aktivnostima zauzimaju djeca kojima pomažu kroz dva projekta – „Djeca djeci“ i „Djeci u pohode“. Ciljna grupa su bolesna djeca u Kantonalnoj bolnici Zenica, socijalno ugrožena djeca i djeca bez roditelja koja su posjećena tokom godine uz podjelu prigodnih poklona. Obzirom na uvjete rada iz Zelenog polumjeseca su zadovoljni svojim uspjehom kao i odzivom pojedinačnih i kolektivnih donatora kojima se zahvaljuju.(A.K.)