Esad Džidić demantuje optužbe komšija iz Donje Gračanice

Nakon jučerašnjeg teksta o problemu sa putnom komunikacijom jednog dijela mještana Donje Gračanice, danas se u našu redakciju obratio vlasnik spomenutog dijela zemljišta Esad Džidić s ciljem da demantuje navode iznesene od strane komšija.

Ovaj problem nije od jučer, tvrdi Džidić, napominjući da već dugi niz godina ima problema zbog ovog dijela zemljišta za koji tvrdi da je njegov, a ne državni. Optužbe da je pregradio državno zemljište potkrepljuje izvještajima geometra, te sudskim presudama.
„Ljubović Nermin vještak koji je priznat u Zeničko-dobojskom kantonu, te Saudin Arnaut su dokazali da je to moje. Ovo što rade je besmisleno. Drugo, Općinski sud, a zatim i Kantonalni su donijeli presude iz kojih se može vidjeti čije je to, je li moje, njihovo ili gradsko?”, kaže Džidić.
Optužbe komšija koje su izrekli na njegov račun ocjenjuje kao katastrofu i najavljuje zaštitu svoje imovine, ali i sebe i članova svoje porodice.
„Po svim mojim dokumentima i mojim dokazima podnijet ću tužbu zbog klevete i ugroženosti jer ste mogli vidjeti na Facebook-u kako su se ponašali siledžijski”, tvrdi Džidić i dodaje da se zbog svega morao obratiti našoj redakciji da demantuje navode komšija izrečene jučer.(N.G.)