Odbojka: Dva od tri zenička ligaša završili prvi dio takmičenja

Dva od tri zenička ligaša završila su prvi dio takmičenja u ligama Federacije BIH za odbojkaše i odbojkašice.

U Prvoj ligi Federacije BIH grupa Jug, odbojkašice Željezare prvi dio prvenstvene trke završile su na drugoj poziciji. U 9. kolu slavile su na domaćem parketu protiv Ilidže sa 3:1, ali to nije bilo dovoljno za titulu jesenjeg šampiona. Bod više od zeničanki ima ekipa Breze 1934 i pobjedu u međusobnom duelu. Drugi dio takmičenja nastavlja se u februaru 2022. godine.

„Nadamo se da ćemo obezbjediti i finansije za ostvarenje našeg cilja, ulazak u Super ligu FBiH. Za ostvarene rezultate dosta su nam pomogli naši vjerni članovi Kluba gledaoci, navijači i naravno Uprava koja sve naše probleme na našem putu uspjeha rješava uspješno“, objavili su na facebook stranici ŽOK Željezara Zenica.

Prvi dio sezone u Super ligi završili su i odbojkaši Block Outa. Pobjedom od 3:0 u setovima u posljednjem kolu protiv Breze 1934 pobjegli su iz donjeg dijela tabele. Trenutno su šesti sa omjerom 3 pobjede i 6 poraza i sakupili su 9 poena.

U najtežoj situaciji trenutno su odbojkašice Čelik-R. U Super ligi grupa Sjever na začelju su tabele sa ekipom Bihaća. Porazom u 9. kolu od Žepča sa 1:3 dodatno su zakomplikovale situaciju. Odbojkašice Čelik-R su devete sa 3 boda dok je Bihać posljednji deseti bez bodova. Do kraja prvog dijela lige odigraće još jedno kolo. U 10. kolu ugostiće drugoplasiranu ekipu Smeč iz Lukavca. (M.P.)