RK Čelik proslavio titulu jesenjeg šampiona

Utakmicama 13.kola proteklog vikenda završen je jesenji dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever.

Titulu prvaka osvojila je ekipa rukometnog kluba Čelik.Tim povodom Upravni odbor i rukometaši  Čelika održali su svečanost povodom osvajanja jesenje titule. Čestitke igračima su uputili Pane Škrbić, predsjednik, Salih Dizdarević, potpredsjedndik, te Selvir Mehmedović, generalni sekretar i Elmas Šiljak, član Upravnog odbora Kluba.

Čestitke i pohvale su, osim rukometašima, upućene i treneru Ljubomiru Mikiju Filipoviću, sa kojim je Upravni odbor produžio ugovor o saradnji.U nastavku sezone novo ime u zeničkom ligašu biće  Amir Došić.

”Ovo što ste vi postigli, ravno je podvigu! Učinili ste to vanserijskom i žestokom borbom u svakoj utakmici, za svaku loptu i u svakom meču. Imamo tim za ponos, koji je kroz proteklu polusezonu stasao, kontinuirano napredovao, u hodu sazrijevao i rastao, postali smo ozbiljna i stabilna ekipa za pobjede. Čestitam vam!”, kazao u svom obraćanju na svečanosti Pane  Škrbić, predsjednik kluba.

Pojedinačna priznanja „Srce Čelika “ za odlične igre dobili su: Anto Dragičević, najbolji golgeter tima, golman Mevludin Čehajić i Amar Kobilica za sjajne igre u prvom dijelu sezone.

Najvažniji cilj Kluba je  nastavak borbe za prvo mjesto i Premijer ligu BiH u proljetnom dijelu prvenstva, kao i organizacija tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Zaim Kobilica, crno-crveno veče RK Čelika, te dalje jačanje i razvoj vlastite Škole rukometa. Ekipa neće prekidati sa trenizima ni u vrijeme zimske pauze, a treninge vodi Adnan Begagić. Zvaničan žestoki početak priprema za proljetni dio prvenstva pod vođstvom trenera Mikija Filipovića zakazan je za 1. februar naredne godine.(M.P.)