JU “Dom-porodica”: Godina na izmaku bila je izazovna i turbulentna

Za Javnu ustanovu „Dom-porodica“ ova godina bila je veoma izazovna i turbulentna, te je pokazala kako samo zajedništvom i dobrom organizacijom možemo pobijediti sve promjene koje su nas zadesile.

Iz Javne ustanove „Dom-porodica“ navode da su bili prinuđeni da prime veliki broj djece na smještaj, a ono što ih je posebno pogodilo je to što su mnoge zahtjeve morali odbiti zbog popunjenosti kapaciteta i nedovoljnog broja osoblja koje bi se brinulo o toj djeci. No međutim, postoji i malo ljepša strana ove priče.

„Bliže nam se novogodišnji praznici i već se na neki način u našoj ustanovi osjeća ta novogodišnja atmosfera. Imali smo već od naših prijatelja i novogodišnje paketiće iako je tek polovina decembra“, kazala je Draženka Subašić, direktorica JU „Dom-porodica“ Zenica.

Otvoren je poziv za sve dobre ljude  da posjete djecu u ovoj javnoj ustanovi, donesu novogodišnje paketiće, a postoji i određena mogućnost da se druže sa štićenicima ukoliko su vakcinisani, prebolovali koronu ili imaju negativan PCR test.(A.K.)