ZENICA: Omladinski hor i Nemoguće vruće organizuju koncert “Sve je prolazno samo Bosna je vječna”

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru ovogodišnjeg “Zenica Adventure” Omladinski hor u saradnji sa zeničkom grupom Nemoguće vruće organizuje koncert pod nazivom „Sve je prolazno samo Bosna je vječna“ koji će biti održan 18. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu.

Predstavit ćemo malu retrospektivu bh. pop-rok scene. Riječ je o pjesmama koje su zaboravljene a koje su obilježile zlatno doba naše scene. Ovo je prvi put da Omladinski hor radi sa jednom zeničkom grupom i siguran sam da ćemo oduševiti publiku“, kazao je Milenko Karović, dirigent Omladinskog hora.

Ajdin Huskić i Merima Mustafić, dugogodišnji su solisti Omladinskog hora u Zenici i kažu kako im je veliki izazov raditi na jednom ovakvom projektu.

Pred svaki koncert imamo tremu. Dajemo maksimum od sebe i nadam se da će to publika znati prepoznati. One starije generacije vratit ćemo u neka bolja vremena, dok će ovi mlađi čuti šta je to prava muzika koja traje i ostaje zauvijek. Dobra zabava je zagarantovana i svi ste dobrodošli“, poručili su Merima i Ajdin.

Solisti na koncertu će osim Merime Mustafić i Ajdina Huskića biti i  Sandra Ubiparip, Jadranka Tepić i Brano Lovrić. Koncert će biti održan 18. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu u 20 sati. (B. D.)