Građani se i danas okupili u znak podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

Nekoliko stotina građana i danas se okupilo ispred sjedišta Gradske uprave kako bi dali podršku gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je sa saradnicima predat Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje. Kako smo čuli tokom skupa podrške očekuje se da će već sutra gradonačelik sa saradnicima biti ispred Gradske uprave u 11:00 sati za kada je zakazan novi skup podrške i da će se obratiti građanima.

„Danas sam ovdje i biću sve dok bude potrebno. Zahvalila bih se svim građanima što su danas ovdje. Željela bih poručiti daje ovo što se radi sa gradonačelnikom sraman čin jer je on legalista koji se do sada više od 50 puta odazvao istražnim organima i ne vidim nikakvog razloga zašto to nije moglo biti i ovom prilikom. Poručujem svima da će gradonačelnik iz svega izaći jači i da će imati veću podršku nego na prošlim izborima”, kazala je Aida Baručija zastupnica u državnom parlamentu.
„Mi u posljednje vrijeme svjedočimo kriminalu koji se dešava. Prije nekoliko dana na sjednici Parlamenta tražili smo da se ispita kriminal u rudnicima, a SDA i HDZ nisu dozvolili da inspekcije uđu i ispitaju nepravilnosti. Ono što je mene u ovom slučaju iznerviralo jeste da se na onakava način hapsi gradonačelnik koji je legalista i koji živi i radi 200 metara od Tužilaštva samo da bi se od Zenice napravio Grad slučaj. Mi to nećemo dozvoliti”, kategorično je poručio Eldin Vrače zastupnik u Federalnom Parlamentu.
„Od mene podrška kada je u pitanju gradonačelnik Grada Zenice jer uistinu radi dobar posao. Ovo što se ovih dana dešava sa gradonačelnikom je politički proces kako bi se deskreditirao gradonačelnik, ali i 33.000 građana koji su mu dali podršku na prošlim izborima. Kada nisu mogli da ga poraze na izborima, krenuli su ovim metodama da ga diskredituju obzirom da se bliže izbori i da im je on jedina prijetnja za preuzimanje vlasti. Siguran sam da će Fuad Kasumović iz ovoga izaći jači i snažniji”, smatra Amer Ahmić zastupnik u Skupštini ZDK.
Za sutra u 11:00 sati najavljen je novi skup, a prema najavama sa današnjeg skupa očekuje se obraćanje i samog gradonačelnika Fuada Kasumovića. (N.G.)