Ragbi klub “Čelik” okončano seriju nastupa na međunarodnim turnirima

FOTO: Zenicainfo.ba

Ragbi klub “Čelik” okončao je proteklog vikenda seriju nastupa na međunarodnim turnirima. U sklopu takmičenja u organizaciji Ragbi saveza Srbije nastupile su četiri  selekcije “Čelika” i to U12, U14, U16 i U18. I pored aktuelne pandemije uspjeli su održati visok nivo organizacije i postići zapažene rezultate.

Obzirom da nas još uvijek prate pandemije, restrikcije putovanja, organizacija takmičenja što usložnjava ovaj proces. Mi smo više nego zadovoljni sa rezultatima našeg omladinskog pogona. Svaka od tih selekcija je u prosjeku odigrala po četiri turnira. Uspjesi su zadovoljavajući. Iza nas je uspješna sezona. Igrali smo i Dalmatinsku ligu za mlade do 8, 10 i 12 godina i ove godine smo učestvovali na samo jednom turniru u Sinju. Nadamo se da će od proljeća sa normalizacijom stanja krenuti veći i bolji nastupi naših mladih selekcija”, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Oruč, koordinator omladinskih selekcija ragbi kluba “Čelik”.

Selekcija  U12 nastupila je u sklopu finalnog turnira koji organizira Ragbi savez Srbije. U finalnoj utakmici  “Čelik” se sastao  sa “Crvenom Zvezdom” i u posljednjim sekundama propustio šansu za osvajanje prvog mjesta. Selekcije U14, 16 i 18 plasirale su se među tri najuspješnije. Najbolji strijelac sa najviše postignutih poena u takmičenju U12 selekcija  je David Šišić, član ragbi kluba “Čelik”.

U Beogradu je bilo jako dobro. Osvajali smo trofeje. Proglašen sam za najboljeg strijelca turnira. Svake sedmice smo putovali na turnire, družili se i bilo je lijepo. Ragbi je odličan sport i pozvao bih sve svoje vršnjake da nam se pridruže u ragbi klubu “Čelik”. Ragbi nije grub sport. Samo treba trenirati i uspjesi će doći”, poručio je svojim vršnjacima, David Šišić, član U12 selekcije ragbi kluba “Čelik”.

David Šišić

Među najboljim igračima u selekcijama U18 na turniru u Beogradu našao se i Meris  Kavaz iz ragbi kluba “Čelik”. (M. P.)