Rukomet: Čelik junior uvjerljiv protiv Sane, Čeliku remi u Gračanici

Do sedme prvenstvene pobjede ekipa Čelik junior došla je u meču protiv Sane 7 iz Sanskog Mosta. Juniori su slavili sa 48:31. Poluvrijeme je bilo 27:15 za domaćine.

Poseban učinak u pobjedi mlađeg zeničkog ligaša imali su: Suljić sa 13 golova, te Baltić i  Delić sa po 8 golova. U ekipi Sane, Mahmutović je susret završio sa 7 postignutih golova.

„Cijelo drugo poluvrijene naša ekipa je igrala sa golobradim dječacima koji su, po ko zna koji put, pokazali raskošan talenat i pokazali da rukomet u Zenici ima svjetllu budućnost. Kompletna ekipa zaslužuje sve pohvale. Što se tiče najboljih pojedinaca teško je izdvojiti biko koga. Do kraja polusezone su ostala još dva kola, naša ekipa ima šansu, ako u obje utakmice ostvarimo pobjede da bude jesenji šampion“, izjavio je Vladimir Zeljko, trener ŠR Čelik junior

Stariji zenički prvoligaš i trenutno lider na tabeli ekipa Čelika u 11. kolu Federalne lige odigrala je neriješeno u Gračanici protiv ekipe „Gračanica 2“ sa 29:29. Poluvrijeme je bilo 13:18 za Čelik. Posebno rasoloženi u zeničkom ligašu su bili Dragičević sa 12 i Kobilica sa 7 golova.

„Otišli smo u Gračanicu da ozbiljno odigramo utakmicu i to smo ostvarili sve do 50-tog minuta igre. Nakon toga se javlja naša stara boljka neiskustva ekipe i loših rješenja, pa smo na kraju zadovoljni i bodom. Ovo je naša prva neriješena utakmica u ovom prvenstvu, uz jedan raniji poraz, iz ukupno 11 utakmica. Međutim, ne smijemo gubiti utakmice u kojima kontrolišemo igru“, izjavio je nakon susreta u Gračanici trener Čelika, Mihajlo Filipović.

Narednog vikenda igraju se utakmice 12. kola u jesenjem dijelu sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH. Čelik će ugostiti ekipu Slobode 2 dok Čelik junior igra u gostima sa ekipom Kaknja.(M.P.)