Zmajevi danas u Botevgradu igraju protiv Bugara

Foto: KS BiH

Nakon uspješnog otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pobjede nad Češkom Republikom u Sarajevu (97:90), mušku košarkašku reprezentaciju BiH večeras očekuje novi ispit.

Zmajevi će se u Botevgradu suprotstaviti domaćoj selekciji, koja žudi za osvetom nakon tri uzastopna poraza od izabranika Vedrana Bosnića.

Gledajući suhi kvalitet, naš nacionalni tim je bolji, ali igrati protiv Bugara na njihovom terenu nikad nije lako.

“Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u meč, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu”, kaže selektor Bosnić.

Reprezentativci BiH svjesni su da moraju dati maksimum ako žele trijumfom zaključiti godinu, što potvrđuju i riječi Džanana Muse:

“Večeras imamo jedan zadatak – da izađemo stopostotno spremni na teren, kao i protiv Čeha. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam od početka meča. Znamo da su Bugari čvrsta ekipa, da dosta šutiraju trojke, ali mi sigurno imamo veći kvalitet da ostvarimo pobjedu i kvalifikacije otvorimo sa omjerom 2-0”.

Utakmica Bugarska – BiH počinje u 18 sati po našem vremenu, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3.