ZEDA organizuje trening pod nazivom “Započni svoj posao”

FOTO: Zenicainfo.ba

„Započni svoj posao“ naziv je treninga koji Zenička razvojna agencija ZEDA organizuje od 23. novembra do 9. decembra tekuće godine.

„Započni svoj posao“ je naziv treninga koji Zenička razvojna agencija ZEDA organizuje u sklopu djelovanja svog Biznis inkubatora, koji je mjesto za početnike u biznisu i služi razvoju novih poslovnih ideja. Trening  je namijenjen osobama od 18 do 35 godina starosti, prvenstveno onima koji su pohađali kreativne radionice, ali i svim mladim Zeničanima  koji žele da pokrenu svoj biznis.

Naziv treninga je „Start your buissness“ odnosno „Započnite svoj posao“, a u suštini to je obuka o pisanju poslovnog plana“, navodi Aida Pašalić-Uzunović, projekt menadžer u Agenciji ZEDA.

Aida Pašalić-Uzunović

Trening se realizuje po metodologiji Međunarodne organizacije rada, koja je primjenljiva u preko 30 zemalja svijeta.

Mi imamo 20 prijavljenih na ovaj trening, koliko će se tačno odazvati, mi ne znamo. Petodnevni je trening, znači prva dva dana su ove sedmice, druga dva dana iduće sedmice i posljedni dan je u decembru, 9. decembra“, dodaje Aida Pašalić-Uzunović na kraju razgovora za portal Zenicainfo.ba.

Krajnji cilj ovog treninga jeste da pojasni poduzetnicima početnicima sve značajne elemente pisanja poslovnog plana i da im omogući da što spremniji krenu ka realizaciji vlastitih poslovnih ideja. (A.S.)

FOTO: Zenicainfo.ba