Košarkašice Čelika u derbiju kola dočekuju RMU Banoviće

Ljubitelji košarke u Zenici tokom vikenda biće u prilici da posmatraju derbi susret 5. kola košarkaškog prvenstva BiH za žene. Košarkašice Čelika ugostiće ekipu RMU Banovića.

U goste im stiže kvalitetan tim u kojem okosnicu igre čine tri iskusne igračice: Ikanović, Dragičević i Rahmanović-Lačić.

Put do četvrte pobjede biće puno teži nego protiv Jedinstva.

„Naravno ekipa Banovića je jedna iskusna ekipa, koja igra žensku WSABA ligu. Imaju tri iskusne igračice koje odskaču. Fokusiraćemo se da pokušamo da zatvorimo te njihove glavne igračice i da ostvarimo povoljan rezultat a to jest pobjeda“, izjavio je za Zenicainfo.ba trener zeničkih košarkašica Armel Mujaković.

Kako je najavio trener zeničkih košarkašica, u sutrašnjem meču fokusiraće se na agresivnu igru u odbrani i bržu tranziciju igre u napadu. Tokom sedmice zbog povreda nisu trenirale Almedina Ahmić i Sajra Huskanović. Iako ima problema sa prehladom Ajla Selimović biće u rosteru.

„Pobjeda protiv Jedinstva nam je dobro došla da podignemo samopouzdanje u ekipi iako se nismo baš pokazali protiv Jedinstva. Narednu utakmicu potrudićemo se da se pokažemo u pravom svjetlu. Dobro smo trenirali, atmosfera u ekipi je odlična. Uz ovakvu energiju doći ćemo do još jedne pobjede na domaćem terenu“, optimista je Ajla Selimović.

Utakmica 5. kola košarkaškog prvenstva BIH za žene Čelik Subor-RMU Banovići igra se sutra 27. novembra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 19:30 minuta.(M.P.)