Kvalifikacije za SP: Ženska nogometna reprezentacija BiH poražena od Danske

Ženska A nogometna reprezentacija BiH poražena je danas od selekcije Danske  sa 0:3 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Selekcija Danske jedna je od najboljih evropskih i svjetskih reprezentacija. Dankinje su u potpunosti opravdale ulogu favorita i zasluženo slavile. Gošće povele već u 1. minuti susreta golom Thomsen. Na 0:2 povisila je u 14. minuti Bruun. Bio je to rezultat prvog poluvremena u kojem su gošće imale potpunu dominaciju na terenu. Do trećeg gola Danska je stigla u 80. minuti. U listu strijelaca upisala se  Snerle. Bio je to konačan rezultat susreta. Selektorica Samira Hurem u drugom poluvremenu pokušala je izmjenama osvježiti ekipu ali bez uspjeha. Zmajice u drugom dijelu nisu uspjele upisati niti jednu ozbljnu priliku za pogodak.

Bio je ovo četvrti poraz izabranica Samire Hurem u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u grupi E. Ostaju na petom mjestu u grupi sa 1 bodom. Naredni kvalifikacioni meč bh. reprezentacija igra 30.novembra. U Trening centru u Zenici ugostiće selekciju Malte.(M.P.)