Kvalifikacije za SP: Nogometašice BiH sutra u Zenici dočekuju Dansku

Ženska „A“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening centru u Zenici privodi kraju pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Danskom i Maltom.

Prvu od dvije kvalifikacione utakmice izabranice selektorice Samire Hurem igraju sutra protiv Danske. Gošće u Zenicu stižu sa liderske pozicije na tabeli i sa maksimalnim učinkom od 4 pobjede u kvalifikacijama. U prvom međusobnom duelu odigranom 21. oktobra u Danskoj bh. nogometašice doživjele su težak poraz od 8:0.

„Pokušaćemo ovaj naš ambijent iskoristiti da im ne dozvolimo da rade sve ono što su radile u prvoj utakmici u Danskoj. Naravno mi želimo da igramo na rezultat. Takođe težićemo da postignemo gol. Imali smo i gore tri -četiri šanse. Još uvijek je taj strah u ekipi od velikih. Mi smo tu što se tiče kvalitete daleko ali ne predajemo se kao da se prošla utakmica nije ni odigrala. Želimo da mi na kraju budemo zadovoljni rezultatom“, izjavila je pred sutrašnju utakmicu selektorica Samira Hurem.

U drugom meču protiv Danske u tim se vraćaju Marijana Milinković, Maja Jelčić i kapitenka Milena Nikolić.

„Treninzi protiču dobro. Ispravljamo greške iz prethodne utakmice. Ja se nadam da ćemo sutra pružiti maksimalan otpor Danskoj i da će to biti puno bolje nego u Danskoj. Danska je jedna od najboljih ekipa u Evropi a sigurno i u svijetu“, optimista je kapitenka Milena Nikolić.

Susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene 2023. godine BIH-Danska igra se sutra 25. novembra u Trening centru u Zenici od 13 sati.(M.P.)