Dva maskirana lica opljačkala radnika firme “Tola Company”

Jutros u 7:55 sati desio se nemio događaj u krugu firme „Tola Company“ d.o.o. Zenica gdje su dva maskirana nepoznata lica u automobilu marke Golf 5 napala radnika te kompanije te otuđili mu neodređenu sumu novca.

Desio se nemio događaj gdje su dva nepoznata lica u automobilu marke Golf 5 zlatne boje napala našeg blagajnika radnika koji je upravo krenuo s novcem koji koristimo za otkup sekundarnih sirovina koji je bio u jednoj limenoj kutiji, kao kasa neka gdje stoji taj novac. Fizički su ga ovdje presreli, izašli i oteli mu tu kutiju i odgurnuli ga nogom. Potom su sjeli i otišli u nepoznatom pravcu“, navodi Darijan Mileusnić, direktor firme „Tola Company“ d.o.o. Zenica.

Potom su obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova koji su odmah došli na lice mjesta i izvršili uviđaj. A o podacima o količini novca koji su otuđili, naš sagovornik pojašnjava:

Negdje otprilike oko 5.000 ili 6.000 maraka se radi, ne znam sad precizno ili tačno koliko je bilo“, završava Mileusnić.

Po neslužbenim informacijama, tako smo čuli ovdje od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, čuli smo da je vozilo već pronađeno negdje u Gornoj Zenici u nekoj garaži i da je zapaljeno već“, kazao je Darijan Mileusnić za portal Zenicainfo.ba.

Policija je na terenu i tragaju za počiniocima. (A.S.)