Press u NK Čelik: Poznat datum ročišta u tužbi protiv Grada Zenica

Prvi dio današnje press konferencija u NK Čelik bio je posvećen zakazivanju pripremnog ročišta u predmetu koji NK Čelik vodi protiv Grada Zenica. Ročište je zakazano za 13. januar 2022. godine u 9:30 sati.

„Prema odredbama Zakona o parničnom postupku ročište je javno. Ono što mi pretpostavljamo i na interes javnosti koji će biti vjerovatno značajan ja ću u svojstvu advokata NK Čelik odnosno tužitelja zatražiti da se obezbjede tehnički uslovi i da se to ročište održi na način kako spada odnosno da svi zainteresovani mogu prisustvovati ročištu. To ću blagovremeno najaviti sudu. Ideja čak možda da  se to ročište zakaže u Velikoj Sali gradskog vijeća. To bi bilo simbolično jer je to bilo mjesto gdje se trebalo ranije rješavati po tom pitanju“, izjavio je Tarik Hadžimahmutović, klupski advokat.

Hadžimahmutović je naglasio da još uvijek nije kasno da do ročišta uopšte ne dođe odnosno da se zaključi neka vrsta nagodbe ili da Gradsko vijeće Zenica ispuni svoju  zakonsku obavezu, odnosno ugovornu obavezu koju je Grad Zenica preuzeo.

Drugi razlog za održavanje današnje press konferencije kako su naglasili u Čeliku jeste postupanje službenih lica na utakmici koja je odigrana u nedjelju između Čelika i Bosne. Iz zeničkog ligaša najavili su pokretanje disciplinskih postupaka protiv lica koja su delegirana na utakmicama NK Čelika.

„Ugled i obraz ovog kluba se rušio 25 godina i sada se niotkud pojavljuje grupa mladih ljudi i sasvim je očekivano da će se stvoriti dosta neprijatelja protiv ove grupe mladih ljudi. Možemo im poručiti da nas nije strah i borit ćemo se za ovaj klub“, izjavio je Emir Čerim, član Upravnog odbora NK Čelika.

Emir Čerim je danas između ostalog u svom izlaganju naglasio da grad Zenica na ime ugovora klubu duguje 193,897,51 KM. (M.P.)