Obavijest Službe za inspekcijske poslove o izvršenim inspekcijskim nadzorima

FOTO: Zenicainfo.ba

Služba za inspekcijske poslove je izvršila inspekcijske nadzore na cjelokupnom području Grada, a u cilju detektovanja svih protivpravno postavljenih predmeta na javnim površinama, sa posebnim akcentom na postavljene metalne stubiće, metalne preklopne parking-rampe, betonske kalote, uzdignute ivičnjake, ukrasne žardinjere i slično.

Obzirom da ova služba, početkom decembra tekuće godine, u skladu sa članom 161. Odluke o komunalnom redu općine Zenica planira izvršiti uklanjanje svih protivpravno postavljenih predmeta na javnim površinama na cjelokupnom području Grada Zenica, ovom prilikom pozivamo sve građane Zenice – koji eventualno posjeduju saglasnosti za postavljanje stubića, betonskih kalota, preklopnih parking-rampi, ukrasnih žardinjera i slično na javnim površinama, a koja su izdata od strane resornih gradskih službi, da najdalje do 30. novembra tekuće godine prijave, te o istom dostave dokaze (raspoloživa rješenja, saglasnosti ili zaključke) u Službu za inspekcijske poslove.

Također, ovom prilikom pozivamo građane da se suzdrže od bespravnog zauzimanja i ograđivanja javnih površina, te bespravnog postavljanja predmeta, metalnih stubića, betonskih kalota, žardinjera sa cvijećem i slično na javnim površinama.

Kontakt broj: 061/997-254 ili 032/447-727.

Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica