Rukomet: Pobjede oba zenička ligaša u devetom kolu Prve lige FBiH

Dobar učinak imali su zenički rukometaši. U okviru 9. kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, ekipa Čelik Junior pobjedila je Rudar iz Banovića sa 35:27.

Poluvrijeme je bilo 15:9. Bolji od ostalih kod juniora bili su Suljić, Delić, Grabus. Bila je ovo četvrta pobjeda rukometaša Čelik Junior  uz tri poraza i dvije utakmice manje.

Povodom ove pobjede nad Rudarom iz ŠR Čelik Junior su saopštili:

„Fantastična igra naših momaka protiv vrlo dobre ekipe iz Banovića. Granitna odbrana, siguran i organizovan napad, te dosta kontri krasilo je igru naših momaka. Kolektivna igra u cijeloj utakmici bila je glavna odlika naše ekipe, koja je danas pokazala igru koja se gleda na terenima Premijer lige. U pojedinim trenucima razlika je bila i do 12 golova. Svi zaslužuju velike čestitke za prikazanu igru“.

Rukometaši Čelika slavili su u gostima u Donjem Vakufu sa 45:36. Poluvrijeme je bilo 21:19 za domaćina. Čelik je zabilježio osmu pobjedu iz devet utakmica ovogodišnjeg prvenstva. Čelik ostaje lider na tabeli sa 16 bodova, isto kao i Sloboda 2 iz Tuzle koja se u ovoj ligi takmiči van konkurencije. U ekipi Čelika odličan je bio Ante Dragičević, koji  je prvi golgeter utakmice sa 17 postignutih  golova. Pored njega istakli su se Amar Kobilica (postigao 10) i Faris Mrako, čija je ovo najbolja utakmica u devet proteklih kola aktulenog pvenstva  (dodao je 7 golova i bio odličan i u odbrani i u napadu).

Nakon ove utakmice izjavu za RTV Zenica je dao i predsjednik RK Čelika Pane Škrbić:

„Ovi momci RK Čelika rade sjajan posao. Postižu fantastične rezultate na terenu. Osam pobjeda iz devet utakmica je najbolji rezultat ove jeseni od svih sportskih ekipa u Zenici! Čestitam našim mladim čeličnim momcima! Mi očekujemo veću podršku Grada za dalji naš put ka Premijer ligi BiH i Evropi, ili da nam se jednostavno kaže: ne idite dalje, nećemo Premijerligaša u rukometu!“ rekao je Pane Škrbić.

U narednom 10. kolu ŠR Čelik Junior gostuje ekipi RK Žepče, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, je domaćin ekipi RK Vitez. (M.P.)