Turski AFAD i bh. spasioci: Češlja se svaki dio rijeke Bosne, potraga za nestalim radnikom se nastavlja

Na lokalitetu Topčić Polje – Begov Han oko 16 sati završena je današanja potraga za nestalim radnikom firme Cengiz Insaat, koji je 8. novembra zajedno sa kolegom čije je tijelo pronađeno, pao sa krana sa visine od 10 metara u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča.

Omer Omerbegović, spasioc GSS Zavidovići od prvog dana akcije je sa kolegama na terenu.

U pomoć su nam stigle i kolege iz Turske, uspostavili smo dobru komunikaciju i zajedničkim snagama i različitim iskustvima pridonijeli potrazi. Danas radimo detaljniju pretragu gornjeg toka od mjesta nesreće. Češljamo svaki dio rijeke, momci iz Turske prolaze cijeli dan kroz vodu, svaki dio grane koji je u vodi je pretražen“, kazao nam je Omerbegović.

Iako je vodostaj Bosne dosta opao u odnosu na prethodni period nažalost, ni to zasad nije pomoglo u pronalasku tijela nestalog radnika.

I danas je na terenu bio veliki broj spasioca iz stanica Saveza GSSuBiH, FGSS, FUCZ, Rafting i Kajak klubova, Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo, GSS Zavidovići, GSS Žepče, radnici Cengiz Insaata, specijalne policije ZDK i ostalih službi spašavanja, te 22 pripadnika turskog AFAD-a (Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske), koji su po pozivu firme Cengiz stigli u Bosnu i Hercegovinu.

Potraga za nestalim radnikom nastavlja se i sutra.

faktor.ba