Na licu mjesta: Brat potvrdio identitet, pronađeno tijelo jednog od dvojice turskih radnika

Jutros u 9 sati i 20 minuta pronađeno je i identifikovano tijelo jednog od dvojice radnika inicijala M.A., koji su u utorak poslijepodne na gradilištu autoputa koridora 5C pali u rijeku Bosnu u naselju Kahrimani kod Žepča.

U akciji pronalaska i izvlačenja tijela učestvovale su ekipe Interventne spasilačke službe Zenica, Gorske službe spašavanja Žepče kao i spasioci iz Čapljine i Srebrenika. „Obje ekipe od samog jutra su na terenu te smo aktivno pretraživali obe strane rijeke Bosne. Na dijelu ostrva u blizini Begovog Hana pronađeno je jedno tijelo koje je zaustavljeno. Obzirom da je u protekla 24 sata vodostaj u padu tijelo je odmah uočeno te smo pristupili izvlačenju“, kazao je za Zenicainfo.ba Ekrem Tuka, član Interventne spasilačke službe Zenica.

Nakon identifikacije koju je obavio na licu mjesta brat utopljenika i obavljenog uviđaja od kantonalnog tužioca, tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će sutra biti obavljena obdukcija po naredbi dežurnog tužitelja. Potraga za drugim radnikom odmah je nastavljena. (B.D.)