FOTO: Nastavljena potraga za radnicima “Cengiz Insaat”

Potraga za dvojicom turskih državljana, koji su jučer upali u rijeku Bosnu dok su osiguravali radove na dionici Koridora 5C, nastavljena je danas od ranih jutarnjih sati.

„Jutros su pripadnici MUP-a pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužitelja obavili uviđaj na licu mjesta. Uviđaju su prisustvovali kantonalni i federalni inspektori zaštite na radu koji su po završetku uviđaja ostali na licu mjesta kako bi prikupili sve potrebne podatke u svrhu sačinjavanja svog nalaza i mišljenja. Dežurni kantonalni tužitelj će tokom dana obaviti saslušanje svjedoka, očevidaca događaja i šefova gradilišta, te će poduzeti sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj“, potvrđeno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Podsjećamo, jučer oko 14 sati dvojica radnika turske kompanije “Cengiz Insaat”, koji su radili na dionici Koridora 5C u mjestu Topčić Polje, ispali su iz krana i upali u rijeku Bosnu. Odmah je pokrenuta opsežna potraga, koja je nastavljena i danas. (B.D.)