“Slušamo dijasporu” na Zenica Meetup-u

Poslije jednomjesečne pauze, zenička dijaspora se okuplja na novom Zenica Meetup-u. Svježi i odmorni kreću u nove planove, ali i njihova ostvarenja.

Pored jednog od glavnih ciljeva i-platform organizacije, spajanja ljudi širom svijeta sa gradom i zajednicom iz koje potiču, jeste i osluškivanje samih ljudskih potreba, te često “glasnih” pobuna i mogućih rješenja.

Tako će u mjesecu novembru iskoristiti Zenica Meetup i na trenutak ostaviti po strani aktuelne teme i jednostavno slušati. Nekada je potrebno pustiti definisane okvire i povesti diskusiju o različitim stvarima, te na taj način dati mogućnost dobrim ljudima da iskažu šta je to što žele raditi i unaprijediti u svom rodnom gradu.

Bliži se i kraj godine i već su spremni za planiranje i razradu strategija sprovođenja aktivnosti, ali i za njihovu realizaciju. Zenica je grad s određenim nedostacima, ali i mogućnostima za napredak, što u svakom slučaju nastojimo istaknuti i pokrenuti s dijasporom širom svijeta.

– Sigurni smo da ćemo na ovom opuštenom druženju doći do novih ideja i rješenja vezanih za Zenicu i njene stanovnike, ističu organizatori.

Ukoliko ste iz Zenice, volite ovaj grad i želite uraditi nešto dobro za svoju zajednicu, pridružite im se 9.11.2021. godine u 19:00.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predstavniku organizatora Kubat Safetu na e-mail safet.kubat@idijaspora.ch kao i predstavnici Gradske uprave Zenica Škrbić Maši putem e-maila masa.skrbic@zenica.ba

Izvor: www.i-platform.ch/bhs