Radnici koji su pali u Bosnu državljani Turske, potraga se nastavlja sutra

Foto: zepce.ba

Dvojica radnika turske kompanije Cengiz Insaat pala su danas u nabujalo korito rijeke Bosne u Topčić Polju.

Radili su na mostu koji će spajati autoput Koridora Vc od Topčić Polja prema tunela Golubinja. Kako doznajemo riječ je o radnicima turskim državljanima. U potragu su uključeni pripadnici Specijalne policije, Civilne zaštite i GSS-a.

Dvojica radnika koji su bili angažovani na izgradnji Koridora 5C u mjestu Topčić Polje pored magistralnog puta M-17 upala su u rijeku Bosnu te je u toku potraga za njima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je potvrđeno da su oko 14:00 sati zaprimili dojavu o ovoj nezgodi. Radnici su bili angažovani na dionici gradnje Koridora 5C od Topčić Polja prema Žepču na jednom od dva stuba koji su izgrađeni na koritu rijeke Bosne, gdje će biti izgrađen most.

Prema riječima Rame Suhića, komandira Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona „specijalci“ sa svojim ronilačkim timovima i timovima za spašavanje su nakon dobijene informacije da su dva lica – radnici firme Cengiz Insaat pala u vodu, stupili odmah u pretragu terena u cilju spašavanja ovih lica i na osnovu informacija koje su dobijali od svjedoka na terenu, kao i od timova na spašavanju, konstatovali da zbog vodostaja rijeke i vremenskih uvjeta trenutno nisu u mogućnosti da pronađu nestale radnike. „Potragu nastavljamo u jutarnjim satima prema dogovoru sa upravom Specijalne policije MUP-a ZDK“, kazao je Suhić, dodajući da se potraga nastavlja sutra od lica mjesta, pa nizvodno.

Riječ je o lokaciji u selu Kahrimani uz magistralnu cestu M17 naspram sela Kolići gdje se na rijeci Bosni gradi most koji će spajati dio autoceste Koridora Vc na poddionici Ponirak – Poprikuše prema tunelu Golubinja.

Prema riječima Suhića u potragu su uz specijalce kantonalnog MUP-a uključeni i pripadnici kantonalne civilne zaštite i GSS-a Žepče i Zavidovići. Potraga je obustavljena u kasnim popodnevnim satima i biće nastavljena sutra, a do  zaključena ovog teksta nije bilo novih informacija iz kantonalnog MUP-a o pronalasku dvojice radnika turske firme u nabujaloj rijeci Bosni. (A.H.)