MNK “Neimari” sutra dočekuju ekipu “Vitez” u Areni “Husejin Smajlović”

FOTO: Zenicainfo.ba

U vikendu pred nama otvara se nova takmičarska sezona u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. U grupi 1 osim zeničkih “Neimara” je još sedam ekipa. To su: “Vitez”, “Žepče”, “Željezničar”, “Novi Travnik”, “DiaBiH-Ilidža”, “Drina” i “Centar”. Zenički hakleri predvođeni trenerom Mirkom Čamparom, u ovogodišnju sezonu ulaze sa velikim ambicijama. Osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu.

Igrački kadar je uglavnom isti sa nekim manjim promjenama. Ova sezona će kao što smo najavili biti prekretnica u borbi za Premijer ligu. Možemo kazati i da su dvije prethodne sezone bile uspješne. U jednoj smo bili na korak do ulaska u društvo najboljih a u drugoj smo bili drugi. Nadamo se da ćemo u ovoj sezoni ući u društvo najboljih. Tu je stručni štab, igrači tako smo se pripremali. Sve je spremno i mislim da ćemo ući u Premijer ligu“, optimista je Nermin Pašalić, igrač, generalni sekretar kluba i kapiten malonogometnog kluba “Neimari”.

Nermin Pašalić

U prvom meču protiv Viteza, zbog obaveza u stručnom štabu reprezentacije BiH izostat će trener Mirko Čampara i mladi Emin Husejnović koji je pozvan u juniorsku reprezentaciju BiH u futsalu.

Oni su novajlije u ligi. Ekipa koja po igračkom kadru izuzetno kvalitetna. Pojedini igrači su igrali za naš klub .Možemo reći da su kvalitetni i da ćemo imati jak otpor. Ja ne sumnjam u naše momke i vjerujem u pobjedu“, izjavio je Nermin Pašalić.

Nova imena u zeničkim “Neimarima” u narednoj sezoni će biti tri golmana: Milenko Ristivojević, Mirzad Kozlić i Samir Spahić. Novo pojačanje je i Samir Skomorac, koji je povrijeđen i neće biti u rosteru za narednu utakmicu.

Iz “Neimara” su uputili poziv svim navijačima da dođu u Arenu i budu igrač više u prvoj prvenstvenoj pobjedi. Utakmica prvog kola Neimari-Vitez igra se 6. novembra od 20 sati u Areni “Husejin Smajlović”. (M. P.)