Gradonačelnik Kasumović nastavio obilaziti mjesne zajednice, dogovoreni prioriteni projekti i u Stranjanima

Već tradicionalna posjeta gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića mjesnim zajednicama na području grada, danas je održana u mjesnoj zajednici Stranjani.

Gradonačelnik Fuad Kasumović zajedno sa saradnicima, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Stranjani, gdje se od strane mještana upoznao sa prioritetnim projektima koje bi u narednom periodu trebalo realizovati s ciljem poboljšanja uslova života ovog kraja.

„Ljudi su zadovoljni do sada urađenim. I ovo što su im prioriteti kanalizacija, popravka krova na domu, neka rješavanja vodovoda i slično, betoniranje puteva, to ćemo im završiti do kraja godine, a ostalo ćemo predvidjeti naredne godine“ navodi Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik mjesne zajednice Stranjani, Emir Babić,  poručuje da imaju dosta prioritetnih projekata koji su iz oblasti infrastrukture, a to su putevi, kanalizaciona mreža, rasvjeta, te oborinske vode.

Posjeta je završila pozitivnim ishodom za mještane obzirom da su uspjeli dogovoriti sanaciju potoka koji ugrožava put, te asfaltiranje oko 400 metara puta za koji oni smatraju da je prioritetan.(A.K.)