Dogovoreni brojni infrastrukturni projekti u još četiri mjesne zajednice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je sa posjetama mjesnim zajednicama, a jučer je obišao četiri mjesne zajednice i to Brodu, Čajdraš-Vjetrenice, Lokvine i Janjac.

Inače, ove posjete realiziraju se u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika, a koje imaju za cilj kroz direktan razgovor sa mještanima saznati koji projekti su prioritetni za realiziranje u njihovim mjesnim zajednicama.

“Gradska uprava, shodno budžetskom kalendaru, pravi budžet za 2022. godinu. Odlučio sam sa svojim saradnicima obići sve mjesne zajednice da vidimo koji su to najveći prioriteti naših građana, kako bismo te projekte mogli planirati i uvrstiti u budžet. Oduvijek naglašavam da je Budžet Grada Zenica zapravo novac građana, a da se ja trudim ta sredstva raspodijeliti što pravednije i shodno prioritetima svako dijela grada”, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

U MZ Broda, kako su kazali prisutni, prioritet je izgradnja mosta Travnička cesta prema Vardištu broj 55, asfaltiranje tri ulice i izgradnja dječije igrališta.

I mještani Mjesne zajednice Čajdraš-Vjetrenice su, također, kao prioritet naveli betoniranje puta prema mjesnom groblju, put prema školi u Bilićima.

“Nažalost, ova mjesna zajednica također ima zapuštene prostorije. Otkako sam preuzeo grad nastojimo adaptirati svaki društveni dom, a to ćemo učiniti i ovdje. Najprije ćemo krenuti u sanaciju krova, kako bi i ovi mještani imali adekvatne prostorije”, kaže gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, dodajući da će u ovoj mjesnoj zajednici biti postavljeno i autobusno stajalište kod škole.

Rješavanje problema vodosnabdijevanja na području cijele mjesne zajednice, izmještanje ambulante sa sprata na prizemlje i opremanje društvenog doma prioriteti su mještana Lokvina, dok su mještani Mjesne zajednice Janjac kao prioritetne projekte istakli rekonstrukciju vodovoda “Prika I”, betoniranje puta do kraja mjesnog groblja sa parkingom, rješavanje problema divljih deponija, te betoniranje puta u zaseoku Kaići.

“Nastojati ćemo sve projekte koje možemo i ne iziskuju ogromna sredstva riješiti već odmah, dakle u ovoj godini, kako je to slučaj sa betoniranjem puta do kraja mjesnog groblja u MZ Janjac. Sve druge projekte koji su mještani dostavili kao prioritete ćemo svakako riješiti i planirati u Budžetu za narednu godinu”, izjavio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Posjete mjesnim zajednicama bit će nastavljene i u narednom periodu, a plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima u vezi sa posjetama, bit će objavljene na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.

Za danas su planirane posjete mjesnim zajednicama Stranjani u 14.30 sati, Pojske u 15.30 sati, te Vrselje u 16.30 sati.