Gradonačelnik Kasumović nastavio posjete mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović zajedno sa saradnicima, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Broda, gdje se od strane mještana upoznao sa prioritetnim projektima koje bi u narednom periodu trebalo realizovati s ciljem poboljšanja uslova života ovog kraja.

Riječ je o tradicionalnim obilascima gradonačelnika i njegovih saradnika gdje se u direktnom razgovoru sa građanima utvrđuju prioritetni zadaci za poboljšanje uslova života u mjesnim zajednicama.

„Pa ovo je u sklopu mog obilaska mjesnih zajednica da vidim šta građanima treba. Da vidim mogu li uraditi još nešto ove godine, a pravim Budžet za 2022. godinu u koji ću da uvrstim i prioritete ove mjesne zajednice. Ja hoću sada da čujem od građana šta im je najpotrebnije“, navodi gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

U razgovoru sa predsjednikom Mjesne Zajednice Broda, Faikom Šehićem, dobili smo informaciju da je Savjet Mjesne zajednice Broda napravio spisak sa 14 projekata koji su po njima, prioriteni. Poručuju kako bi se trebao izgraditi društveni dom za omladinu i djecu, jer nemaju adekvatan prostor za igru, a penzioneri su poručili kako su im potrebne klupe duž ulice koja je svakodnevno itekako prometna.

Podsjetimo, gradonačelnik Kasumović je do sada posjetio 17 mjesnih zajednica gdje su dogovoreni prioritetni projekti koji će se realizirati u narednom periodu, a za sutra planirana je posjeta mjesnim zajednicama Stranjani, Pojske, te Vrselje.(A.K.)