Košarkašice Čelika sigurne protiv Leotara

U zaostaloj utakmici iz prvog kola bh. košarkaške lige košarkašice Čelika su sinoć su pobjedile ekipu Leotar 03 iz Trebinja sa 85:66.

Mlada i perspektivna ekipa trenera Armela Mujakovića prikazala je kvalitetnu igru i zasluženo slavila na domaćem parketu. Prvu četvrtinu dobile su domaće košarkašice sa 23:10. Na poluvrijeme se otišlo sa 48:29 za Čelik. Treću četvrtinu ponovo dobivaju  domaće košarkašice sa 25 poena prednosti za Čelik 75:50. U zadnjoj dionici domaće su rutinski privele utakmicu sa 85:66. U pobjedničkoj ekipi s double-double učinkom istakla se Ajla Selimović sa 25 poena i 11 skokova. Adna Omerdić dodala je 15, a Dalila Bilić 11 poena. U ekipi Leotara, Zorica Gudelj i Kristina Puica postigle su po 16 poena.

„Ja bih čestitao svojim igračicama na pobjedi. Malo smo se pribojavali ove utakmice jer je bila prva pred domaćom publikom.Većini igračica moje ekipe su ovo prve  utakmice u seniorskoj konkurenciji. Odigrali smo dobro i agresivno. Kontrolisali smo rezultat tokom čitave utakmice i pobjeda ni ujednom trenutku nije dolazila u pitanje. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti još bolje i više kao ekipa i da ćemo pokušati da pobjedimo što više domaćih utakmica“, izjavio je nakon sinoćnje utakmice Armel Mujaković, trener KŽK Čelik.

Već u subotu 30. oktobra košarkašice Čelika u okviru 3. kola ugostiće sastav Lavovi iz Brčkog. Utakmica se igra od 19 sati u Areni Zenica. Nakon 3. kola slijedi reprezentativna pauza od 21 dan. Iz Košarkaškog kluba Čelik poziv za reprezentaciju dobila je Ajla Selimović.(M.P.)