Kraj teniske sezone zeničkim klubovima vrati stare probleme

Završetkom teniske sezone na otvorenom četiri zenička tenisa kluba susreću se sa istim problemima.

Kako i gdje nastaviti trenažni proces. Izbor nije veliki. Na raspolaganju im je neka od neuslovnih školskih sala. Kako je Zenica među rijetkim gradovima u BIH koji nema balon za tenis, jedina mogućnost je   nastavak treniranja u nekom od sarajevskih balona. Ipak za proteklu sezonu opterećenu korona virusom i otkazivanjima takmičenja, za Tenis klub „As“ je bila uspješna.

„U kakvim uslovima radimo prezadovoljni smo. Imali smo tri reprezentativca BIH, imali smo zapažene uspjehe na evropskim turnirima. Asja Salkanović je ušla među 200 najboljih za 16 godina. Emina Čabro je ušla na Svjetsku rang listu do 18 godina, na rang listi do 16 godina spustila za 2000 mjesta. Naši teniseri i teniserke bili su na turnirima u Njemačkoj. Da apsurd bude veći osvojili smo Zimsko državno prvenstvo“, izjavio je za Zenicainfo.ba Elvedin Čabro, trener i prvi čovjek Tenis kluba AS.

Za Teniski klub As problem rada u zimskom periodu je uz onaj finansijski ujedno i najveći problem.

„U Zenici treniraju četiri teniska kluba koji nemaju adekvatne uslove za zimski rad. Snalazimo se po školskim salama, ali to je improvizacija. Za jedan ozbiljan uspjeh i takmičarski program i da bi naša djeca održala reprezentativni status mi moramo čitavu zimu da idemo u Sarajevo. Ta djeca idu i u školu, i uz velika odricanja roditelja i te djece možemo to uspjeti ali do kada“, pitanje je na koje Elvedin Čabro u ovom trenutku nema odgovor.(M.P.)