Počeo rad na novoj predstavi „Idemo na izlet“ u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica su u toku probe za novu predstavu „Idemo na izlet“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene.

Premijerna izvedba predstave je planirana za drugu polovinu mjeseca novembra. Predstava će biti urađena u kombinaciji žive glume i lutaka i namjenjena je djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Prema riječima Reditelja Branislava Trifkovića: „Predstava ‘Idemo na izlet’ je sasvim realna priča, koja nažalost u stvarnom životu sve više može da nam liči na bajku. Sve manje imamo vremena za našu djecu i zaboravljamo ili smo skroz zaboravili da se igramo sa njima i prepuštamo ih internetu, mobilnim telefonima, videoigricama, itd. Dakle u ovoj predstavi, koja je sto posto na zemlji, bez imalo fikcije, pokušaćemo da se pozabavimo našom djecom i nama samima, kroz igru i druženje. Priča, vrlo jednostavna, prati tri mame, tri drugarice, koje sa svojom djecom odlaze biciklima na izlet i tamo u prirodi, ova vesela šestorka, provodi jedan dan i noć. Tekst za ovu predstavu je kolaž pjesmica, koje su uglavnom, uzete iz knjiga naših osnovaca iz nižih razreda, praćen muzikom i fotografijama prirode BiH, Zenice i okoline koje se projektuju pomoću grafoskopa, aparata koji je uveliko zaboravljen.“

Glumačku ekipu predstgave čine glumice zeničkog BNP-a: Anđela Ilić, Lana Zablocki i Adna Hasanić, a glumicama će se na sceni prudružiti i polaznici Dramskog studija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Režiju, izbor tekstova i muzike kao i samu ideju predstave potpisuje glumac Dečijeg pozorišta iz Subotice Branislav Trifković, rođeni Zeničanin. Scenografija, kostimografija i izrada rekvizite je povjerena Mensuru Begičeviću i Eni Begičević-Čeliković.

Sve aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.