Rješenje problema vode i kanalizacione mreže prioriteti mjesnih zajednica Jastrebac, Vukotići i Šerići

FOTO: zenica.ba

Realizacija brojnih infrastrukturnih projekata kojima će biti unaprijeđeni uslovi života mještana rezultat su jučerašnje posjete gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića mještanima Mjesnih zajednica Jastrebac, Vukotići i Šerići.

Riječ je o tradicionalnim obilascima mjesnih zajednica gradonačelnika i saradnicima gdje se u direktnom razgovoru sa građanima utvrđuju prioritetni zadaci za poboljšanje uslova života u zeničkim mjesnim zajednicama.

Razgovarajući sa mještanima Mjesne zajednice Jastrebac, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uvidio je da su im među prioritetima kanalizacijama mreža.

Uvidio sam da je nulti prioritet ovih mještana izgradnja kanalizacione mreže od novog naselja na ulazu u Jastrebac do Lučice. Ovo je uistinu potreba Mjesne zajednice Jastrebac i ovaj projekat ćemo nastojati početi realizirati čim prije. Također, mještani su se usaglasili da među prioritetnim projektima bude i proširenje mosta, a pokrenute su i aktivnosti za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskog igrališta”, rekao je gradonačelnik Kasumović.
I mještani Vukovića susret sa gradonačelnikom Zenice i njegovim saradnicima iskoristili su da govore o potrebama i neophodnim projektima, a među najpotrebnijim stvarima istakli su problem vode i kanalizacione mreže.
Ovo nije politički skup, nego sam došao vidjeti šta je mještanima najpotrebnije da im uradimo u ovoj godini, ali i planiramo projekte u Budžetu za narednu godinu. To nije novac Fuada Kasumovića, nego građana samo što ga trošimo na pravičan način pri tome se ne zadužujemo niti jednu marku. Vukotići imaju problem koji ćemo promptno riješiti, a to je izgradnja primarne vodovodne mreže kako bismo im osigurali nove količine pitke vode. Osim toga, kao potrebu su i u ovoj mjesnoj zajednici izrazili završetak izgradnje kanalizacione mreže, te sanaciju oštećenog puta”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Tokom susreta sa mještanima Šerića, Derviš Kovačević, predsjednik ove mjesne zajednice, zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću kazavši da je uradio mnogo toga za unapređenje uslova života u ovom naselju.

Hvala gradonačelniku koji vodi računa o nama. Jedna smo od 76 mjesnih zajednica, a u proteklom periodu uistinu smo bili među prioritetima. Teško je živjeti na selu u poslijeratnom periodi, pogotovo ako nema podrške. Međutim, radom i angažmanom Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dobili smo dodatni motiv da kažemo da ćemo ostati u mjestu gdje smo i rođeni, te da ćemo i mlađim generacijama stvoriti uslove da i oni razmišljaju na taj način. Ponosan sam jer je rijetkost naći čovjeka kakav je gradonačelnik Zenice, a koji se uvijek javio i pomogao u rješavanju provela te znati da nismo prepušteni samo sebi”, rekao je Kovačević.

Razgovarajući o potrebama mještana Šerića, dogovoreno je da prioritet i ove mjesne zajednice bude rješavanje problema kanalizacije.

Teško je riješiti sve probleme, a istovremeno vraćati ogroman dug koji sam zatekao pri tome raditi i ne zaduživati se niti jednu marku. I mještanima Šerića ćemo kao prvi prioritet riješiti problem kanalizacije, ali i sanirati trenutni problem ulaska oborinske vode na izvorištu Ravnica. Razgovarali smo i o načinu rješenja problema nepostojanja apoteke, te postavljanju zaštitne ograde na kritičnim dionicama puta”, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kadumović.

Za danas, 14. oktobar planirane su posjete mjesnim zajednicama Kovanići – 13:00 sati, Gladovići – 14:00 sati, Koprivna – 15:00 sati i Vranduk – 16:00 sati.

zenica.ba